Eltérni, felvállalni, egyéninek lenni, merni, hinni, boldognnak lenni.

Dharma LélekKözpont

Dharma LélekKözpont

IV. A speciális hang-és rezgésterápia speciális helyzetekre

Kismamáknak- kisbabáknak- kispapáknak

2022. május 26. - Dharma LélekKözpont

A hangok és az egészség

Mint tudjuk, minden rezgés, minden energia.

A hangok rezgések, körülveszik, áthatják a körülöttünk lévő teret, fizikai testünket.

Minden szervünk egy meghatározott rezgéstartományban működik, minden rezgéstartományhoz köthető egy frekvencia, egy hang.

Ugyanez igaz érzelmi, tudati működésünkre is, hiszen a hangtál terápiás gyógymódnak a holisztikus gyógyászatban van nagy tere, amely az emberi testet nem választja szét a szellemtől és lélektől, minden esetben a hármat egyetlenként kezeli.

 

Jelen civilizációs ártalmak közt szerepel a zajszennyezés is, mely negatív irányba befolyásolja pszichés állapotunkat.

A túl sok, erős, zavaró rezgésű inger, növeli a depresszió, az alvászavarok kialakulását, ezért kevésbé tudjuk kipihenni magunkat, hamarabb elfáradunk napi tevékenységeink során.

Évezredek óta használják a hangok gyógyító erejét. Dalokban, mantrákban, különféle hangszeres zenében, ritmusokban. felhasználása által,

Ősi gyógyítók, sámánok felismerték a rezgések pozitív, gyógyító tulajdonságait és hatásait testi-  lelki- szellemi egészségünkre.

121.jpg

Az elcsendesedés, befelé figyelés, a belső csend a harmonikus, gyógyító rezgések megtapasztalásának fontos előfeltétele. Ehhez egy kényelmes szék, egy kellemes fekvő testhelyzet már jó alap.

A lazítás nyugtató mivolta visszavezet minket a tökéletes csönd és belső figyelem állapotába,  a hangtálak különleges rezgése pedig serkenti a sejtek anyagcseréjét, ezáltal fokozza a test méregtelenítő folyamatait, nyugtatja az idegrendszert, oldja a fizikai testben, izmokban elraktározott feszültségeket, ezzel együtt gyógyítja a mögötte lévő stresszeket, hosszabb távon az esetleges érzelmi traumákat is.

 123.jpg

Lazító relaxáció, hangtálfürdő kismamáknak

A tibeti hangtálak csodásan zengő hangja, sokszólamú dallama megtisztít, felemel, kitisztítja a gondolatokat, elcsendesíti az érzelmeket. Hangtál terápiás óráimon alkalmazom azokat a hangokat, mantrákat, amit a kismamák a szülésnél is hatékonyan felhasználhatnak, ellazítva a testüket, elengedve minden feszültséget, tudatosan lazítva a gát területét és átlélegezve az összehúzódásokat.

Ezeket, a várandósság alatt használt hangokat a kisbabák is megjegyzik, a szülés során és utána is ellazul, ha ezeket hallja.

Hangtál terápiás munkám során, a még mélyebb ellazulás, a magzattal való kommunikáció és pozitív magzati emlékek megteremtése érdekében meditáció oktatói tanulmányaimat is sikeresen alkalmazhatom mind a magzat, mind a kismama számára.

A relaxáló gyakorlatok során, a hangtálak mély, lazító hangjai, pozitív rezgései megnyugtatják az anyákat és a babákat is, pozitívan befolyásolják az anyukák légzését, a test vegetatív működéseit, harmonizálóan hatnak a belső szervek működésére, kiegyensúlyozzák az immunrendszert, az idegrendszert, jótékonyan hatnak a kisbabára is.

 

 Lazító relaxáció, hangtálfürdő babáknak

A  hangterápia, rezgésterápia babáknál is sikeresen alkalmazható.

Megnyugtatja a babákat, utána nagyon könnyen megy az alvás, a relaxáló rezgések közbeni nyugtató gyakorlatok segítik a baba-szülő kapcsolat elmélyítését, ill. a babák és szülők is kiegyensúlyozottabbak lesznek a foglalkozást követően.

Tapasztalataim szerint azok a babák, akik emlékeznek a magzati életben átélt hangtál foglalkozásokra, az ott énekelt és hallott hangokra, mantrákra, kifejezetten szeretik a hangterápiát és nagyon gyorsan ellazulnak, e lágy, rezgő hangok hatására.

Speciális esetekben a hangterápia, a babák negatív születésélményeinek oldásában is pozitív szerepe van.

A szeparációs szorongásos időszakokon is könnyebb túllépniük.

 124.jpg

Lazító relaxáció, hangtálfürdő a családnak

Egy –egy hangtál terápiás foglalkozás segíti a babákat, gyermekeket, és szüleiket az egymásra hangolódásra is.

Ahogy mondani szokás "azonos hullámhosszon" legyenek. Természetesen az alkati rezgésszintet nem befolyásolva, ám a szeretet rezgésszintjén tökéletes harmóniában.

A két fős családba beszületett baba gyakran fejtörést okoz a szülőknek. A nyugodt, szeretetteljes légkörben növekedő apróságok jóval kevesebbet sírnak, boldogabb, nyugodtabb babák, akik kiegyensúlyozott kisgyermekekké cseperednek. Ebben az esetben minden korosztály számára gyógyító, harmonizáló hatással bír, ellazít, feltölt energiával.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várok egyéni, kiscsaládos, és csoportos hangtál foglalkozásaimon.

Nagy Amélia hangtál terapeuta

Dharma LéleKözpont

A bejegyzés trackback címe:

https://paraapara.blog.hu/api/trackback/id/tr5817840715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása