Eltérni, felvállalni, egyéninek lenni, merni, hinni, boldognnak lenni.

Dharma LélekKözpont

Dharma LélekKözpont

A Karma tana- Jónak lenni (nekem is) jó

Ne ítélj, hogy ne ítéltess

2016. február 12. - Dharma LélekKözpont

Miután eldöntöttem, hogy további karmákat nem óhajtok felvenni magamra, ezért egom kizárásával igyekszem cselekedni. Ezen cselekedeteimet úgy teszem, hogy nem támasztok elvárást senkivel, semmivel szemben.

Ez a tény azt jelenti, hogy igyekszem úgy változtatni az életemen, hogy mások elvárásainak se kelljen megfelelnem. Érnek ezért veszteségek, kellemetlen megítélések, de eljutottam arra a szintre, hogy elegendő saját magamnak megfelelnem.
A kellemetlen élmények pedig azokat érik, akik érzéseiket rám vetítik.

Voltam előítéletes, szembe állítottam a számomra jó és rossz cselekedeteket, elvárásokat állítottam fel mások felé a magam értékrendje szerint. Ezen negatív cselekmények miatt már e világba hozott karmikus cselekedeteimhez továbbiakkal is hozzájárultam.

Elindultam a tisztulás folyamatán, ami azzal jár, hogy a társadalom másnak tart. Ez a másság minden személyben másként vetül ki. Mindenkinek a maga értékrendjében.
Az irigy emberek szemében nagyképű, rideg, távolságtartó, elutasító magatartásúnak tűnök.
A semleges embereknek idegen, semleges magatartásúnak tűnök.
A pozitív véleményű emberek bátor, erős, kiegyensúlyozott embert látnak bennem.

Ezen magatartásformám senkinek nem árt, hiszen nem árthatok senkinek, miután karmám tisztításán fáradozom.
Senkit nem ítélek meg, miután a helyes és helytelen, jó és rossz megítélése nem tisztem, akkor sem, ha velem szemben gyakorolják.

Mindez nem jelenti azt, hogy nincs véleményem, és nem mondom el a számomra sérelmezett cselekedeteket annak, aki felém negatív érzelmeket, gondolatokat, cselekedeteket küld. De nem ítélkezem, és nem azt kapja tőlem, amit sugároz felém. Nem akarok neki sem jót, sem rosszat, egyszerűen csak tükröt tartok elé, hogy lássa tette (lehetséges) következményeit.

Mindenki saját cselekedetével dönti el, jó- e neki, avagy nem.
Egyetlen kósza gondolat, cselekedet, vagy érzelem nem múlik el úgy, hogy lelkünk- szellemünk mélységébe el ne vetne egy ici-pici magocskát. Cselekedeteink súlya dönti el, hogy mekkora energiát kap az aprócska mag, és mekkora kárt okoz saját lelkünkben.

Tehát:
Mindenki maga dönti el, hogyan él, mit sugároz, milyen gondolatokat táplál magában.
Egy bizonyos, semmi nem múlik el anélkül, hogy vissza nem hasson ránk.
Bízhatunk abban, hogy nem születünk újra, hogy a halálunkkal minden lezárul, hogy egyszer élünk és soha máskor. Ez csak illúzió önmagunk megnyugtatása.
A karma van. Ha hiszünk benne, ha nem. Hogy mikor és meddig éljük meg saját magunk által kreált cselekedeteket,- még ebben az életünkben, vagy másikakban, - az csak és kizárólag annak a függvénye, hogy mekkora energiákat fektetünk érzéseinkbe, gondolatainkba, cselekedeteinkbe.

Szeretettel ajánlom minden e világban ténykedő emberi lénynek, azzal a pozitív zárószóval, hogy mindenkinek tudnia kell:
A lélek, mely mindenkiben benne lakik, tiszta, őszinte, ítélkezés- mentes, hatalmas szeretet.
Ezzel a csodálatos fénysugárral akkor találkozhat bárki, amikor őszintén, tiszta szívvel magába fordul. Elzárja magát a külvilágtól, és csak befelé figyel. Elzárja a gondolkodás, az érzések, cselekedetek sorát, megáll, és csendben figyel.
Kívánom mindenkinek, legyen e megfogalmazhatatlan csodálatos élmény részese.
Őszinte szeretettel
Amelia

A bejegyzés trackback címe:

https://paraapara.blog.hu/api/trackback/id/tr48383912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása