Eltérni, felvállalni, egyéninek lenni, merni, hinni, boldognnak lenni.

Dharma LélekKözpont

Dharma LélekKözpont

Siker, avagy a pozitív gondolkodás első lépései

2015. október 08. - Dharma LélekKözpont

Tudnod kell, az igazi segítség akkor igaz, amikor úgy segít, hogy senkinek nem árt!

Amikor nem utasítást ad, hanem elmondja, mit tehetsz azért, hogy Neked és másnak jobb legyen!

Mindig kapsz választási lehetőséget, s nem támaszt elvárásokat!

Az igazi segítség ott van mögötted, de nem irányítja a cselekedeteidet!

Hagy Téged önállóan dönteni akkor is, ha „rosszat” sejt is, hiszen tökéletesen tudja, minden „rossznak hitt” cselekedeteddel saját fejlődésedet szolgálod!

Arra törekszik, minél ritkábban találkozzatok, hiszen az ÖNÁLLÓSÁGRA tanít!

Mindig arra tanít, hogy legyél türelmes, elfogadó, kritika nélküli, őszinte!

Arra biztat, hogy szeresd magadat, és szeress másokat! Szeresd a körülötted élőket,  akkor is, ha megbántanak téged, hiszen ha Te jó vagy hozzájuk, ők is azok hozzád!

Arra bíztat, ha olyan helyzetbe kerülsz, amiben nem érzed jól magad, szeretettel fordíts hátat, és keresd azt, ahol megtalálod a békédet!

Soha nem mondja azt: Ne tedd!/Ezt tedd!-  hiszen mindenki saját cselekedeteiből jut előbbre, akár kellemes, akár kellemetlen!

Legfeljebb azt mondja: Ha ezt megteszed, ez lehet, ha azt nem teszed, az lehet!

A lehetőségek tárházát vázolja fel, és nem a negatív tényeket! (Lesz- és lehetséges különbsége)

A segítők manapság többnyire pénzért dolgoznak, hiszen a megélhetés nincs ingyen, de nem a haszonszerzés a céljuk! Nem sokszor sokat kérnek szolgáltatásaikért, hanem kevésszer keveset!

Nem akar hetente találkozni veled, sőt amikor már sokadszorra keresed, azt mondja: Próbáld magad, figyelj arra, amit tanultál, és egy hónap múlva találkozzunk. Közben írhatsz e-mailt, amiben beszámolsz a pozitív dolgokról, amik történtek veled. Vagy küldj egy sms-t.

Ne feledd hát, az igazi segítő a boldogság/szeretet felismerésében segít, de nem függővé tesz téged magától!

Olyan mint a madár. Megtanít téged szárnyalni, vadászni, eligazodni a világban, majd amikor tudja hogy megállod a helyed, kilök a fészekből, hogy önálló lehess! Csak messziről figyel, ami neked is biztonságot ad, de csak a legvégső esetben avatkozik be egy szárnycsapással, csak akkor, ha Te kéred, és ha ő úgy látja, szükség van rá.

Ez a blog azért íródott, mert feltett szándékom, hogy sikeremhez vezető utam nehézségeiből okulva mások egyszerűbben sikeresek legyenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://paraapara.blog.hu/api/trackback/id/tr617949918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása